sâmbătă, 1 octombrie 2011

Noaptea Bibliotecilor

Noaptea Bibliotecilor
Departe de lumea dezlănţuită, într-un sat pitoresc din inima Ardealului (dacă e reclamă, reclamă să fie), într-un timp de-a dreptul record, s-a întâmplat o minune. Biblioteca Comunală din Mărtineşti a ajuns pe site-ul unui eveniment naţional, ca participantă la eveniment. 
Ce site? Ce eveniment? 

Ei bine, de anul acesta, în fiecare an, după cum îşi doresc organizatorii (de la Bucureşti), se va desfăşura Noaptea Bibliotecilor, urmând, cred, sper să nu greşesc voit, modelul Nopţii Muzeelor de care sigur aţi auzit. Dar asta e cu totul o alta poveste!
Revenind la bucuria noastră, cu sprijinul doamnei Manuela Zănescu, prietenă şi bibliotecară la Biblioteca Universitară "Eugen Todoran" din Timişoara, cu receptivitatea şi promptitudinea domnului Emil Truţă, organizator şi cu Har mult de Sus, iată că am reuşit să urcăm încă o treaptă.

Biblioteca Comunală Mărtineşti este singura bibliotecă comunală din ţară participantă la eveniment.

Mi-e atât de clar acum şi revin la o nouă reclamă clasică din vremea copilăriei mele:"Dacă vrei, poţi!" Şi aş mai adăuga că resurse se găsesc mereu. O persoană, două, trei cu care să faci echipă şi alţi doi, cum se întâmplă în cazul evenimentului nostru, care să încununeze seara. Avem tot ce ne trebuie! Oameni în sat sunt, Har Domnului, trebuie doar motivaţi că în spatele tertipurilor există o portiţă care îţi dă voie să vezi ALTFEL.
Aşa că, de la mic la mare, vă invităm să sărbătoriţi cu noi "seara" bibliotecilor, avem câte ceva pentu fiecare. Pentru copii, poveşti de noapte bună şi activităţi cum deja i-am obişnuit la "Dup-amiaza de poveste", iar pentru părinţi şi bunici, o vorbă bună şi un ceai pe acorduri de chitare.
Vă aşteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu