marți, 14 decembrie 2010

Atelierul de icoane pe sticlă

Lucrăm cu spor la terminarea icoanei Naşterii Mântuitorului pentru Târgul de Crăciun. Copiii sunt încântaţi, iar noi, mişunăm de colo-colo cu culori şi gânduri pentru ei. Nu e linişte prea mult timp, după ce spunem rugăciunea iconarului, copiii cer mereu ajutor. "Doamna, am greşit!"... Doamna nu pridideşte cu paşii. Din colţul celălalt, un alt copil plânge supărat "Iar am greşit!" Pe lângă tehnica simplă a pictării icoanei pe sticlă, adaptată la nivelul copiilor şi cu scopul principal de a descoperi tehnica picturii pe spate, invers, important este a se recunoaşte în cel mai sincer mod şi fără vreo teamă că s-a greşit. Mai ales că recunoaşterea aceasta a greşelii duce imediat la o îndreptare.
De asemenea, cred ca toate aceste ateliere extracurriculare, pe lângă valoarea artistică au o valoare de formare, de educare, de a veni în întâmpinarea copilului neconstrângându-l cu calificative sau note ci lăsându-l liber şi încurajându-l necondiţionat.
Şi se văd rezultatele!

Fotografii găsiţi aici:
http://picasaweb.google.com/scoalamartinesti/AtelierDePicturaPeSticla#

2 comentarii:

  1. Imi place foarte mult sa vad ca cineva mai lucreaza asa de frumos si cu daruire in tara asta.
    Acesta este blogul meu. http://iuliateodora-gabicris.blogspot.com Caut de mai mult timp parteneri seriosi intr-un proiect care se vrea international. Este vorba despre ateliere de vara de creatie si nu numai. Daca credeti ca ma puteti ajuta si vreti sa va implicati, astept un raspuns. Prof. Gabriela Crisan, Scoala cu clasele I-VIII "Andrei Saguna" Turda, Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara!

    Vă adăugăm blogul la blogurile pe care le urmărim. La secţiunea aceasta nu am avut foarte mult timp să trecem toate blogurile care ne plac dar va urma.
    Ne bucurăm că ne apreciaţi şi proiectele dvs. sună promiţător.
    Ne puteţi scrie la scoalamartinesti@gmail.com să vedem unde am putea să vă fim de folos.
    O seară bună să aveţi!

    RăspundețiȘtergere